Шампионската лига има своя собствена магия, а тази година във финала ще спорят два от най-титулуваните отбори в цялата история на турнира. Феновете на Ливърпул и Реал Мадрид имат страхотни спомени от европейските си мачове, а последната среща би могла да се окаже страхотен край на един впечатляващ сезон за бели и червени. Вие пък имате шанса да се възползвате от Inbet бонус за залог на най-очаквания мач в света на футбола.

Inbet коефициенти

Ливърпул е лек фаворит с коефициент от 2.16 за победа в редовните 90 минути. Ставката за успех на Реал Мадрид е 3.46, а равенството се търгува на 3.72. Същото е положението и при пазара „Да вдигне Купата“. Там коефициентът за успех на мърсисайдци е 1.60, докато този за „лос меренгес“ достига до 2.30. Най-новият български букмейкър ви предлага почти 200 различни пазара две седмици преди първия съдийски сигнал. Само от вас зависи да откриете прогнозата с най-висока стойност.

Какво ни показва историята?

Двата клуба са се срещали два пъти на финал в Шампионската лига. За пръв път това се случва през сезон 1980/81, когато Ливърпул печели с 1:0. Интересен факт е, че финалът се играе в Париж. Френската столица ще приеме и следващия сблъсък между двата колоса. Вторият им финал бе през 2017/18. Вероятно всички спортни фенове си спомнят злощастното представяне на Кариус, което донесе 13-та „ушата купа“ във визитката на „лос бланкос“.

Реал взе 4 от последните 5 мача между двата тима, при това с доста сериозно голово предимство – 10 на две. Последният им сблъсък завърши 0:0 на „Анфийлд“.

Защо Ливърпул е фаворит на Inbet bg?

„Червените“ все още имаш шанса да запишат най-великият сезон в историята на английския футбол. Те ще изиграят всички възможни мачове от календара, а имат шанса да спечелят цели четири титли. Във витрината им вече са двете домашни купи, които бяха спечелени след две изпълнения на дузпи срещу Челси. Във Висшата лига шансовете за успех са минимални, но равенството на Уест Хем срещу Манчестър Сити остави интригата до последния кръг. Тогава, „гражданите“ приемат Астън Вила на Стивън Джерард.

Не можем да отречем, че Ливърпул имаше и късмет при жребия. И все пак, възпитаниците на Юрген Клоп бяха повече от категорични. Мо Салах и компания спечелиха шестте си мача от груповата фаза, въпреки че трябваше да се изправят срещу доста корави отбори – Порто, Милан и Атлетико Мадрид. Последва победа над италианския шампион Интер. На четвъртфинала бе сразен Бенфика. Последва още един успех над испански тим – Виляреал.

Реал Мадрид – перфектен сезон без звезди

Серхио Рамос и Рафаел Варан напуснаха през лятото и никой не очакваше, че този тим на Реал може да доминира първенството. Те обаче спечелиха повече от категорично Ла лига, а Карим Бензема се превърна в основен фаворит за Златната топка. 34-годишният световен шампион вкара 44 гола в 44 мача за „белите“, а представянето му в Шампионската лига ще се помни задълго. Към головата му форма можем да добавим и цели 15 асистенции.

Реал Мадрид загуби от Шериф Тираспол в груповата фаза на Шампионската лига, но успя да се класира напред с 5 победи в останалите мачове. Елиминациите пък бяха безмилостно жестоки. Първият съперник бе звездният тим на ПСЖ, а Inbet даваше много по-големи шансове за продължаване на Меси и компания след победата им в Париж, но хеттрик на Бензема в Мадрид помогна на „белите“ да продължат. Последва сблъсък с настоящият носител на трофея Челси. Бензема наниза два гола в Лондон, но „сините“ поведоха с три гола в реванша. Гол на Винисиус прати мача в продължения, където шоуто отново бе за Карим Бензема. Нещата не станаха по-лесни и на полуфиналите, където съперник бе шампионът на Англия Манчестър Сити. „Небесно-сините“ взеха аванс 4:3 в първия мач, където Бензема вкара още два гола. Реал взе с 2:1 реванша, а френската им суперзвезда отново се намери в продължението, където реализира дузпа за да прати своя тим до финала.

Крайна прогноза на Инбет

В мача ще падат голове. Ние ви съветваме да опитате залога „гол/гол“, където коефициентът е 1.66. Все още не са налични коефициентите за голмайстор, но ни се струва като супер сигурна прогноза, че Карим Бензема ще отбележи гол.