България завърши Европейското първенство по художествена гимнастика в Тел Авив (Израел) с девет спечелени медала, от които четири златни, два сребърни и три бронзови.

Грациите ни станаха отборен шампион на Стария континент, което включва сбора от квалификациите и многобоя на жените (ансамбъл и индивидуално). Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбълът (Женина Трашлиева, Вая Драганова, София Иванова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Камелия Петрова) са безапелационни победители и се окичиха с купата и златните медали.

Златни отличия спечелиха още Калейн във финалите при жените на топка и лента и Елвира Краснобаева при девойките на обръч.

Калейн взе също сребърен медал в многобоя при жените и за малко се размина с абсолютната европейска титла. Кранобаева пък се пребори за сребърния медал на топка при девойките.

Фурията Стилияна Николова направи шеметен многобой и се класира на трето място. Така България се поздрави с две гимнастички на почетната стълбичка в многобоя на Европейско първенство.

Малките лъвчета Елвира Краснобаева и Дара Стоянова спечелиха бронзовия медал в отборната надпревара при девойките, а Калейн добави още един бронзов медал в колекцията във финала на обръч при жените. Така абсолютно всички наши момичета се завръщат с медали от Европейското първенство.