Президентът на Българската асоциация на спортните журналисти Найден Тодоров беше избран за член на Изпълнителния комитет на Европейската асоциация на спортните журналисти (AIPS Europe) по време на 84-ия Конгрес на Международната асоциация на спортните журналисти (AIPS).

Той стана първият българин в управлението на AIPS Europe в 45-годишната история на организацията, която е най-голямата континентална секция към Международната асоциация на спортните журналисти.

През 1924 г. в навечерието на Олимпийските игри в Париж се учредява AIPS, а България е сред страните учредителки. От България е предложен и избран в първия Изпълнителния комитет на AIPS Чавдар Стотойлов. Българин е член на първата ръководна стуктура на Международната асоциация на спортната преса.

Найден Тодоров стана и първият българин изобщо в ръководните структури на AIPS след историческия първи Изпълнителен комитет, избран преди 98 г. Така - по време на отбелязването на 100-годишнината на Международната асоциация на спортните журналисти - отново в Париж по време на Олимпийските игри през 2024 г., българин отново ще е част от ръководните структури на AIPS.

Джани Мерло (Италия) бе избран за нов 4-годишен мандат като президент на AIPS.

Чарлз Камензули (Малта) спечели изборите за президент на AIPS Europe.

Найден Тодоров беше избран по категоричен начин в Изпълнителния комитет с впечатляващите 87% гласували за него делегати.

В Изпълнителният комитет на AIPS Europe от 2022 до 2026 г. бяха избрани още: Джанфранко Копола (Италия), Майкъл Шюн (Австрия), Гиорги Солоши (Унгария), Александър Главински (Украйна), Гаспер Болар (Словения), Аспасия Велонаки (Гърция), Наргиз Махмудзада (Азербайджан) и Зураб Талаквадзе (Грузия). 

Генерален секретар ще бъде Мурат Агджа (Турция), а ковчежник - Еродотос Милтиадос (Кипър).