MAX Sport придоби телевизионните права за Купата на Франция по футбол за следващите 4 сезона. Мачовете от настоящото издание на турнира започват на 6 януари със срещата между Шатору и Пари Сен Жермен, която ще бъде предавана на живо от 22:00 часа по MAX Sport 3.

Настоящият сезон е под номер 106 в историята на Coupe de France, като първото ѝ издание е било през 1917 година. Турнирът се организира от Френската футболна федерация (FFF) и е отворен за всички аматьорски и професионални футболни клубове от Франция и отвъдморските департаменти и региони на страната – Гваделупа, Френска Гвиана, Мартиника, Майот, Нова Каледония, Таити, Реюнион, Сен Мартен и Сен Пиер и Микелон.

Купата на Франция е турнир по схема на директна елиминация, като всяка двойка се изтегля след жребий и играе само една среща. Ако мачът завърши наравно, победителят се определя след изпълнение на дузпи. Домакините се определят отново чрез жребий, с изключение на случаите, когато единият отбор играе поне две нива по-ниско в националните лиги. Тогава домакин винаги е отборът, който играе в по-ниските нива. Тези особености на формата на турнира го правят сериозно предизвикателство за по-големите отбори, което дава възможност на по-малките и дори на аматьорските клубове да се борят за отличието.

Нант ще защитават титлата си от миналия сезон, когато победи Ница с 1-0, за да спечели четвъртата си Купа на Франция. Въпреки това PSG винаги са един от фаворитите за титлата с играчи като Лионел Меси, Килиан Мбапе, Неймар и много други. Парижкият клуб е и най-титулуваният отбор в надпреварата с цели 14 Купи на Франция, а след него се нарежда Олимпик Марсилия с 10 купи.

Към настоящия момент богатото портфолио на каналите MAX Sport включва и още много интересни футболни първенства и турнири – UEFA Шампионска лига във вторник, Лига Европа, Лига на конференциите, испанската Ла Лига, италианската Серия А, нидерландската Ередивизи, Купата на Турция, американската Мейджър сокър лийг, Копа Либертадорес, Копа Судамерикана. Извън футбола зрителите могат да гледат всички най-интересни тенис турнири на ATP, баскетболното първенство на България (НБЛ), Евролига, волейболната Лига на нациите, Диамантена лига, UFC, MotoGP, WRC, NASCAR, NHL и др.