Микаела Шифрин изравни рекорда на сънародничката си Линдзи Вон за най-много спечелени стартове за Световната купа по ски-алпийски дисциплни при дамите с победа №82 в кариерата си, след като бе над всички в гигантския слалом в Кранска гора (Словения). Пред двете американки във вечната ранглиста е единствено легендарният швед Ингермар Стенмарк, който има 86 успеха.

Шифрин отвя конкуренция на пистата „Подкорен 3“ и в двата манша, като на финала във втория тя спечели в аванс от 0.77 секунди пред италианката Федерика Бриньоне, която бе втора и след първия манш.

Тройката в шестия за сезона гигантски слалом затвори световната шампионка в дисциплината от Кортина д'Ампецо 2021 Лара Гут-Бехрами (Швейцария), която финишира на 0.97 зад Шифрин. Четвърта и пета се класираха Петра Влъхова (Словакия) и Марта Басино (Италия).

За Шифрин днешната победа е под номер осем за сезона, като с нея тя увеличи своя актив на върха в генералното класиране на 1115 точки. В спора за големия кристален глобус американката води с 419 пункта на Влъхова, а трета с пасив от 596 точки е Уенди Холденър (Швейцария), която днес завърши 23-та. В подреждането в гигантския слалом начело с 425 пункта остава Басино, която води с 25 на Шифрин. Тройката с изоставане от 68 точки затваря Гут-Бехрами.