Ариф Маджид беше официално вписан в Търговския регистър като президент на Българска федерация по вдигане на тежести. Той беше избран за президент на БФВТ на общо събрание на 28 май 2021 година.

"Днес е добър ден за Българската федерация по вдигане на тежести. След двугодишно чакане и предизвикателства, от днес (24.03.2023) вече съм официално вписан в Търговския регистър като президент на Българска федерация по вдигане на тежести", заяви Маджид.

 "Тъмният период в щангите приключи. Уверявам всички състезатели и треньори, цялата общественост, че всяка стъпка, която предприемаме оттук нататък във федерацията, ще бъде прозрачна. Имаме ясни цели и стратегия, който не си изпълнява задълженията, ще бъде отстранен. Има много финансови нередности, тепърва ще трябва да разберем какви са. Ще бъдем отворени към всички критики. Заявявам, че ще се прекратят своеволията , които са се случвали досега. И федерацията ще заработи като една голяма машина", допълни той, цитиран от БНР.

"Ще следваме всички стандарти и правила на работа, съгласно зададените от Световната федерация по вдигане на тежести. И ще следваме нашата главна мисия - да развиваме нови надежди и треньори, да постигаме успехи и да бъдем гордост за България. В следващите дни предстои да свикам общо събрание на УС и да обсъдим състава на отбора и тренировъчния процес преди европейското първенство пред април. Планирам обща среща с всички треньори, ще проведа разговори и с всеки от тях поотделно. В момента има разделение в националния отбор, едната група е в Белмекен, другата в Русе. Трябва да ги съберем на едно място. Това е най-големият приоритет - националният отбор да е на едно място. Трябва да изчистим различията и да започнем активно като едно цяло да се готвим за Европейското първенство по вдигане на тежести от 18 до 23 април в Армения. Младите ни надежди вече са в Албания за Световното първенство за младежи, където ще се състезават до 1 април в град Дуръс. Днес е официалната церемония по откриването, очакваме медали. Само обединени и заедно можем да върнем престижа на българските щанги на международната сцена и да сме сред елита", допълни Маджид. 

 

Снимка: БФВТ