Състезателката по спортна стрелба Антоанета Костадинова изрази задоволство от представянето си на Европейските игри в Полша, където спечели два медала - сребро на 25 метра пистолет и бронз в микса на 10 метра пистолет заедно със Самуил Донков.

Олимпийската вицешампионка от Токио 2020 разкри за проблеми с рамото, които са й попречили в битката за златото с олимпийската шампионка от Рио 2016 Анна Коракаки във финала на 25 метра пистолет.

"Рамото ми създаваше проблеми, особено на последните две серии с мъка си качвах ръката догоре. Европейските игри винаги са били едно хубаво състезание за мен. Там е елитът на Европа и случайни състезатели няма. 

Доволна съм от представянето си - в състоянието, в което бях, с подготовката, изпълних плана. На моменти ми липсваше увереност, особено на въздушното оръжие. Бързо трябваше да преключим от въздушното към малокалибреното. 

Грешката ми беше на прецизната стрелба, тъй като там бях много добре подготвена, но аз тренирам на закрито, а в Полша стрелбите бяха навън. И когато блеснеше това слънце с оросена от дъжда трева и имах чувството, че тревата е покрита с брокат, мишена почти не виждах. Мушката беше все едно е в мараня и ми се губеше ориентирът. Като цяло стрелбата ми беше разсеяна.

Ще почивам една седмица и след това има държавно първенство в София. После ще участвам на турнир в Нови Сад, след което идва Световното първенство", каза Антоанета Костадинова пред репортери на летище "София".