Легендата на българския футбол Димитър Бербатов публикува любопитни снимки на гросмайстор Нургюл Салимова. 20-годишната шахматистка от село Крепча, област Търговище, е сред награждаваните от неговата фондация по проекта „Успелите деца на България“.

Рекордьорът по голове за националния отбор сподели кадър, на който невръстната Нургюл получава своя приз лично от него, както и нейна снимка с Григор Димитров.

„Поздравления за представянето на FIDE World Cup 2023, гросмайстор Нургюл Салимова! Стискаме мощно палци, но тя побеждава, защото е много талантлива и от мъничка тренира здраво.

В момента в Баку Нургюл се бори на финала за Световната купа по шахмат за жени. Пазете тишина! Както и да приключи този двубой, самото участие на Нургюл на такъв финал, след серия силни игри, е огромен успех. Поздравления и за семейство Салимови и за треньорите ѝ през годините!

Нургюл от дете е име в световния шахмат и аз се гордея, че е двукратен лауреат на Голямата награда на моята фондация. Едва 20-годишна, тя вече е пример за всички млади таланти на България. Браво, Нургюл! Вярвам, че ще изкачиш много върхове!“, сподели Бербо.