Етър 64 спечели рекордна 16-а Купа на България по хандбал при жените след категорична победа в мача за трофея срещу домакина на Финалната четворка Свиленград с 27:20 (15:9). С успеха великотърновки защитиха трофея си от миналия сезон. 

Момичетата на Атанас Атанасов имаха инициативата през по-голямото част от срещата, а отличен мач направи националната вратарка Десислава Николова, която се отличи с редица отлични изяви в ключовите моменти на  двубоя. 

"Виолетовите"  се представиха солидно в отбрана и в 20-ата минута водеха с 10:4, като запазиха преднината си до почивката. През втората част домакините опитаха да стигнат до обрат, като успяха да съкратят пасива си до три гола при 18:21, но в последните десетина минути гостенките показаха характер и не допуснаха да бъдат застигнати, въпреки че в един момент заради наказания те трябваше да играят с две състезателки по-малко.

Данислава Петрова се отличи с 12 попадения за "виолетовите", а Стефани Петрова допринесе със 7.

За Свиленград, който спечели единствения си трофей от турнира през 2018 година, Кристина Миланова завърши с 8 гола.

В мача за бронза носителят на купата през 2022 година и финалист от миналия сезон Бяла надделя над Сливница с 37:33 (21:18). Решаваща за успеха се оказа серия от седем поредни гола, която позволи на възпитаничките на Виктория Жосан, които са действащите шампионки на страната, да дръпнат с 34:28 в 54-ата  минута и до края те нямаха проблеми да удържат аванса си.

Соня Богданова се отличи с 9 попадения за Бяла, а по 7 добавиха Ирене Иванова, Кръстина Касабова и Кристина Иванова. 

За Сливница със 17 гола изпъкна Мелина Спасова.

Индивидуални награди:
най-добър вратар: Денислава Николова (Етър 64)
най-добър защитник: Кристина Иванова (Бяла)
голмайстор: Мелина Спасова (Сливница) - 28 гола 
най-полезен състезател: Кристина Миланова (Свиленград)