Бившият президент на Валенсия Хуан Баутиста Солер бе арестуван от испанската полиция за опит да отвлече наследника си на поста Висенте Сориано.

Според медиите на Иберийския полуостров силите на реда се провели двуседмично разследване. Установено е, че Солер наел човек от Източна Европа и му предложил между 50 000 и 100 000 евро, за да отвлече Сориано. Предполагаемият изпълнител на поръчката бил задържан заедно със Солер и с посредник, за който се твърди, че бил италианец.

Хуан Солер беше бос на Прилепите от октомври 2004 г. до март 2008. Той напусна поста си заради проблеми със здравето, като продаде своя дял от клуба на Сориано за 85,5 млн. евро. Последният имаше намерение да действа само като посредник, за да продаде Валенсия на уругвайската компания "Инверсионес Далпорт".

Сделката обаче пропадна, когато се оказа, че от фирмата са представили фалшива документация и Сориано се оказа в патова ситуация. Той не бе в състояние да плати дължимото на Солер и се опита да отмени сделката. Съдът обаче му нареди да изплати цялата дължима сума на предшественика си плюс лихвата заради закъснението.

Понастоящем Сориано е собственик едва на 5% от Валенсия, но акциите му са конфискувани. Според испанските медии пък прокуратурата още не е решила каква присъда да иска и Солер е бил пуснат на свобода със забрана да напуска Испания и да се доближава на по-малко от 15 м от Сориано. Куриозното е, че офисите на двамата са разположени на малко повече от 20 м един от друг.