Атлетико Мадрид направи нова голяма стъпка към спечелване на титлата в Испания, след като победи с 1:0 като гост Валенсия в мач от 35-я кръг на Примера Дивисион.

Единственият гол отбеляза Раул Гарсия малко преди почивката след неразчетено излизане на вратаря на домакините Гуаита.

През второто полувреме вратарят на Валенсия частично се реваншира, като на два пъти спаси удари на излезлия сам срещу него Диего Коста. За цял мач Валенсия нямаше нито едно голово положение и явно умората от мача срещу Севиля в четвъртък даваше отражение.

Така Атлетико се доближи на две крачки от титлата. Три кръга преди края "Дюшекчиите" имат нужда от две победи, за да са шампиони, независимо какво направят съперниците им Барселона и Реал Мадрид. В следващия мач Атлетико гостува на Леванте, а след това приема Малага. В последния кръг е гостуването на Барселона, но дотогава Атлетико може вече да е шампион.


 

Валенсия започна по-активно мача и до средата на полувремето играта се водеше в половината на Атлетико.  Още във втората минуа Пако Алкасер пробва силен удар по земя от границата на наказателното поле, но топката мина покрай вратата.

Десетина минути по-късно на другия край на терена Давид Вия нанесе опасен диагонален удар, след който топката мина покрай сглобката на гредите.

Постепенно гостите изравниха играта и в 35-та минута имаха чудесно положение за гол. Диего Коста се пребори с двама защитници и проби до аутлинията, от там центрира в свободното пространство около точката на дузпата, но там непокритият Коке стреля лошо от воле.

В 43-та минута нелепа грешка на Гуаита доведе до гол на Атлетико. Вратарят на Валенсия излезе неразчетено за едно центриране и пред него Раул Гарсия игра с глава и го прехвърли.

Шест минути след началото на второто полувреме мадридчани пропуснаха невероятна възможност за гол. Диего Коста получи извеждащо подаване между последните двама защитници, като Рикардо Коща не можа да пресече топката. Така нападателят на Атлетико излезе абсолютно сам срещу вратаря, но без никой да го притеснява стреля право в него.

В 63-та минута Валенсия имаше нелоша възможност, след като центриране стигна до Жонас на втората греда и той стреля хубаво с глава, но Филипе Луиш изби с коляно пред голлинията.

Десет минути по-късно центриране в наказателното поле бе изчистено към Фегули и той нанесе топовен диагонален удар, но за късмет на Атлетико топката профуча покрай гредата.

В 84-та минута Диего Коста направи втори невероятен пропуск в мача. Той получи чудесно подаване зад защитата от резервата Соса, изпревари вратаря за топката, но след това стреля в ръцете му.

В първата от трите минути допълнително време Атлетико остана с човек по-малко след директен червен картон на Хуанфран, който спря опасна атака с груб шпагат отзад. Това обаче се оказа без значение за крайния изход на мача.

Валенсия - Атлетико 0:1

0:1 Раул Гарсия 43

Валенсия: Гуаита, Перейра, Рикардо Коща, Матийо, Гая, Хави Фуего, Парехо, Бараган (62 Фегули), Пиати, Жонас (81 Феде), Алкасер

Атлетико Мадрид: Куртоа, Филипе Луис, Годин, Миранда, Хуанфран, Тиаго, Габи, Коке, Раул Гарсия (69 Соса), Вия (60 Арда Туран), Диего Коста