Бившият защитник на Реал Мадрид Иван Кампо заяви, че Икер Касияс заслужава повече уважение заради всичкото, което е дал на клуба. 34-годишният вратар е на път да напусне “кралете” и се говори все по-усилено, че Давид Де Хеа ще бъде негов заместник на “Бернабеу”. 

“Много неща се казаха за Касияс. Трябва да го уважаваме. Няма значение дали Кейлор Навас ще остане и дали Де Хеа ще дойде, Икер трябва да остане. Икер заслужава уважение, той все пак има още договор”, каза Кампо. 

Бившият защитник коментира и назначението на Рафаел Бенитес, който замени на поста Карло Анчелоти. 

“Миналият сезон Реал не отговори на очакванията и беше нормално треньорът да бъде уволнен. Сега вече има нов проект и нов треньор и трябва да видим какво ще стане. Проблемът в Реал е, че треньорът винаги е виновен. 

Анчелоти остава много добър треньор, но просто в Реал нещата са така.Рафа е човек от Реал. Той е бил в клуба толкова много години и всички ние се надяваме, че донесе много успехи”, каза още Кампо.

Бившият централен защитник коментира и дискусията за Кристиано Роналдо и Лео Меси. “Ситуацията не е, че Меси е победил Роналдо. Когато Барселона печели трофеи, е логично Меси да бъде в по-добра позиция. Това означава, че е направил голям сезон”, добави Кампо.