Диего Форлан заяви, че очаква Неймар да бъде най-добрият футболист в света. Бразилецът спечели требъл с Барселона през миналия сезон, но бе разочарован на национално ниво, след като получи червен картон в мача с Колумбия на Копа Америка и бе наказан до края на турнира. 

“Неймар е един от най-добрите нападатели в света. Вкарва много голове, прави асистенции, преодолява съперникови играчи и създава магия, когато е с топката. Мога да продължа с комплиментите, защото Неймар го заслужава. Бразилците, когато идват в Европа, не успяват да се приобщят бързо. Но Неймар го направи”, заяви легендата на уругвайския футбол Диего Форлан. 

“Неймар знае как да играе с най-добрите в света. Той вижда в Меси играч, от когото може да научи много. Бразилецът все още е ниво под Меси и Роналдо, които ще останат най-добрите в света в следващите няколко години. Но Неймар е почти 5 години по-млад от Меси и 7 от Роналдо. 

Неймар ще става все по-добър и мисля, че ще бъде най-добрият много скоро. Има още малко части в играта си, които трябва да промени, ако иска да е последният бразилец след Кака, спечелил “Златната топка”, каза още Форлан.