Атлетико Мадрид направи трансферен удар, след като се подсили с нападателя на Порто Джаксън Мартинес, който бе искан от доста отбори. Новината бе обявена официално в сайта на испанския клуб. 

Трансферната сума е 35 милиона евро, а колумбиецът се обвързва с мадридчани за 4 години – до лятото на 2019-а. Той е третото ново попълнение на отбора след Лусиано Вието и Яник Караско. 

„Атлетико Мадрид и Порто постигнаха споразумение за трансфера на Джаксън Мартинес в нашия клуб. Колумбийският нападател ще подпише за 4 години с Атлетико“ пише в сайта на испанците. 

28-годишнният нападател вкара 92 гола в 133 мача за Порто през последните 3 години и привлече вниманието към себе си. На „Калдерон“ се надяват, че той ще продължи да вкарва и с червено-белите фланелки, както преди това правеше друг бивш футболист на Драконите – Радамел Фалкао. 

„Много сме радостни, че се договорихме, тъй като Джаксън Мартинес е изключителен нападател, който може да бележи по много различни начини. Сигурен съм, че той ще ни бъде много полезен и ще продължи да се представя на високо ниво“ заяви спортният директор на Атлетико Хосе Луис Каминеро.