Фелипе Луис все пак ще се завърне в Атлетико Мадрид след само една година в Челси. След известно забавяне днес двата клуба окончателно се разбраха за трансфера на защитника. 

Сините искаха да си върнат възможно повече от парите, които дадоха за бразилеца през миналото лято, но в крайна сметка прецениха, че и 16 милиона евро са достатъчно добра сума за него. Първоначално Атлетико даваше 15, но се съгласи да добави още един милион. 

Договорът на играча е за 4 сезона, а самият той ще бъде доволен да се върне на „Калдерон”, където ще има повече възможности да изява, след като в английския шампион не му бе гарантирана титулярна позиция. 

Луис пристигна в Мадрид още във вторник вечерта и въпреки че след това мина и медицински тестове, имаше известно забавяне по сделката. В крайна сметка обаче се стигна до споразумение, тъй като всяка една от страните искаше това да се случи. 

Днес той ще пътува до Ел Бурго де Осма, за да се присъедини към лагера на отбора и ще изгледа контролата с Нумансия довечера.