През този сезон Депортиво връща спомените за най-силния период на клуба отпреди 15-20 години и вчера тимът постигна престижно равенство 2:2 на терена на Барселона, при това след като тимът му губеше с 0:2 15 минути преди края. 

Нападателят Лукас Перес отбеляза един от головете за своя тим и по този начин се приближи много близо до клубен рекорд на бразилеца Бебето по поредни мачове с отбелязан гол. 

Той се е разписал вече в 6 поредни срещи, след като преди това го направи също и срещу Атлетико, Леванте, Селта, Лас Палмас и Севиля. Ако успее да реализира и срещу Ейбар следващия уикенд, ще изравни постижението на южноамериканеца от сезон 1992-1993, когато вкара в 7 последователни двубоя. 

Иначе предишният играч на Депортиво, който вкара в 6 двубоя един след друг, бе Валтер Пандиани – Пушката през сезон 2003-2004. Самият Перес вече има 11 гола от началото на сезона и се наслаждава на страхотна кампания, а тимът е в челото съ само 2 загуби до момента. 

„Не спряхме да вярваме през цялото време, дори и при 0:2. Просто не се отказахме и продължихме да се борим, за да постигнем в крайна сметка една много ценна точка. Винаги е специално да вкараш на „Камп Ноу“ и съм много доволен“ заяви Перес.