Бившият нападател на Суонси Мичу, който преди години предизвика фурор във Висшата лига, записа първото си участие от 14 месеца, след като се появи в игра за четвъртодивизионния испански Лангрео. 

29-годишният футболист стигна и до националния отбор на страната през 2013-а, но след това това имаше много здравословни проблеми и за последно игра за Наполи през октомври 2014-а. 

Той се появи в игра от пейката при победата над Ковадонга с 3:0, която бе 6-а поред за неговия тим, който има амбиция да се изкачи в трета дивизия, но за момента е на 9 точки от лидера в групата Каудал. „Преди мача просто не спах. Бях нервен и развълнуван. Чувстнам се добре и всичко в клуба е както трябва“ заяви той. 

Мичу пристигна в Англия през лятото на 2012-а от Райо за 2 милиона паунда и предизвика фурор в първия си сезон, като вкара 18 гола в първенството. След това обаче дойдоха травмите, като бе преотстъпен на Наполи, където обаче записа само 6 участия. 

Договорът му със Суонси в крайна сметка бе прекратен миналия ноември и той се надява да възроди кариерата си в Лангрео, където треньор е брат му Ернан Перес.