Ариц Адурис не случайно очаква да получи повиквателна за националния отбор на Испания. 

Нападателят на Атлетик Билбао се отчете с хеттрик при 4:1 над Депортиво и вече има невероятните 30 гола от началото на сезона във всички турнири. 

След ранен гол от Муниаин, Адурис удвои аванса на своите в 35-ата минута, а само за 3 между 52-ата и 59-ата добави още два гола, за да гарантира успеха, след като преди това Ориол Риера бе намалил за галисийците. Така Атлетик има 41 точки и има реални шансове да влезе в шестицата. 

В друг мач груба грешка на вратаря Карлос Камени помогна на Валенсия да стигне до победата с 2:1 при гостуването на Малага на „Ла Росаледа“.

Андалусийци поведоха с 1:0 в 14-та минута, когато Хуанпи навърза двама футболисти на Валенсия, след което комбинира с Дуйе Чоп, който не пропусна да вкара топката във вратата на Диего Алвес.

Карлос Камени си отбеляза невероятно нелеп автогол в 41-та минута, когато в опита си да избие топката в корнер, с една ръка я изпрати кълбото в собствената си врата. В ситуацията все пак той бе настъпен от Денис Черишев и това му повлия. 

Валенсия направи пълен обрат в мача в 50-та минута, когато Андре Гомес пусна отличен извеждащ пас към Черишев, който остана сам срещу Камени и с техничен удар го преодоля.

Така Валенсия вече е на 9-о място с 34 точки, но остава далеч от позициите за Европа. Малага е с 32.