Авторът на победната дузпа за Атлетико Мадрид Хуанфран бе изключително доволен след класирането на тима за Топ 8 на Шампионската лига. 

Опитният бранител не остави шансове на вратаря Зут, след като преди това Нарсинг бе ударил гредата и така прати тима си на 1/4финалите. 

„Трябваше да покажем характер и да играем със сърце, което и направихме. Не спряхме да вярваме, че ще победим, а и треньорът бе в основата да запазим самочувствието е увереността си” заяви футболистът. 

„Като цяло и двата мача бяха много трудни, защото съперникът също имаше шансове и силно искаше да продължи. При дузпите просто останахме хладнокръвни и това ни помогна” добави той. 

„В следващия етап не бих искал да ни се падне испански отбор, но който и да бъде противникът ни е ясно, че ще бъде трудно” каза още Хуанфран. 

Вратарят Ян Облак изтъкна: „Най-важното е, че успяхме да се класираме, въпреки че страдахме. Миналия сезон също преодоляхме тази фаза след дузпи, което показва, че сме концентрирани. Много сме щастливи и очакваме следващия съперник”.