Приказният сезон за Ариц Адурис продължава, след като снощи футболистът на Атлетик Билбао отбеляза първия си гол с националната фланелка на Испания при равенството с Италия 1:1. 

По този начин той напълно оправда доверието на селекционера Висенте дел Боске, а освен това се превърна и в третия най-възрастен реализатор в историята на Ла Фурия. 

Адурис бе на 35 години и 42 дни, като по-стари от него са били единствено Алфредо ди Стефано, който през 1961 бележи на 35 години и 142 дни Хосе Мария Пеня, който през 1930-а вкарва на възраст от 35 години и 225 дни. 

„Много съм щастлив, че отново играя за Испания. Страхотно е, че успях да отбележа. Малко съм разочарован, че не спечелихме, но все пак няма как да не бъда доволен“ заяви Адурис след мача. 

„Не беше лесен двубой, защото срещу Италия е трудно да създаваш много положения. През първото полувреме не ги пресирахме достатъчно, но след паузата се подобрихме и можем да бъдем доволни от равенството. Нямах проблеми да играя с Алваро Мората, тъй като с играч с неговите качества лесно се разбираш“ добави голмайсторът. 

С подобно представяне той дава сериозна заявка да попадне в състава на иберийците за европейското първенство във Франция, където Испания ще защитава двете си поредни титли от турнира. До този момент Адурис има 31 гола в 47 мача през сезона за Атлетик.