Атлетико Мадрид няма лесно да се раздели с младия си полузащитник Саул Нигес, който привлича все повече внимавието на някои големи клубове към себе си. 

Футболистът отбеляза страхотен гол при победата над Байерн в първия мач от полуфиналите, а и още през миналия сезон демонстрира потенциала си. 

Говори се, че Тотнъм е готов да плаща на 21-годишния халф по 6 милиона евро чисто на сезон, но на „Калдерон” са готови да направят всичко по силите си, за да го задържат. 

Очаква се Саул да получи предложение за удължаване на договора си, което разбира се ще включва и сериозно увеличение на заплатата. Ясно е, че възнаграждането му няма да стане такова, каквото би получавал в Англия, но със сигурност може да го накара да преподпише с Дюшекчиите. 

Интересно е, че младокът започва в школата на Реал, преди когато е на 14 години да се премести в Атлетико. Следва дебют още на 17 години през 2012-а, а след период под наем в Райо, се завръща при мадридчани, за да запише 35 мача и 4 гола през миналия сезон, а през този вече има 34 срещи и 8 попадения, което е ясно доказателство за потенциала му.