Претендентът за групите на Шампионската лига Виляреал остана без важен играч за дълго време, след като стана ясно, че Роберто Солдадо е аут поне за 6 месеца. 

Нападателят пострада по време но двубоя срещу Депортиво в началото на седмицата от предсезонния турнир „Тереса Ерера“ и направените прегледи потвърдиха първоначалните опасения, че е скъсал връзки на дясното коляно. 

Той пострада, след като се приземи лошо на земята след борба във въздуха с Фернандо Наваро и обърна коляното си. Солдадо веднага поиска смяна, а днес окончателно се потвърди, че му предстои операция и дълго възстановяване. 

През миналия сезон бившият футболист на Тотнъм вкара 8 гола за Жълтата подводница и бе далеч от най-добрите си дни, но липсата му поставя отбора в трудна ситуация по отношение на атаката за първия мач с Монако другата седмица. 

Другият основен нападател Бакамбу също е с травма, Баптистао и Адриан вече не са в състава, а новото попълнение Сансоне няма право да играе. Така единствената опция за нападението е новопривлеченият Алешандре Пато.