Дни преди старта на сезона в Примера и мачовете с Монако от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига, криза разтресе Виляреал. 

Късно снощи от клуба обявиха, че треньорът Марселиньо Гарсия Торал е освободен от поста си. Новината определено е шок, защото специалистът изведе Жълтата подводница до 4-о място миналия сезон и имаше договор до 2019-а година. 

Счита се, че основната причина за случилото се е конфликт между наставника и футболистите, като се твърди, че той е бил е имал сериозни проблеми с Матео Мусакио. Шефовете и специалиста обаче явно също не са били в кой знае колко добри отношения. 

Това е втората лоша на новина за клуба, който в началото на седмицата загуби нападателя Роберто Солдадо за 6 месеца, след като футболистът получи тежка травма на коляното и няма да играе до февруари 2017-а. 

Счита се, че основният приоритет на шефовете за нов наставник е Мануел Пелегрини, който в момента е без работа след раздялата с Манчестър Сити. Чилиецът води тима в периода 2004-2009 и го изведе до безпрецедентен полуфинал в Шампионската лига през 2006-а.