Последният в Примера Дивисион Осасуна реши да направи втора треньорска рокада в стремежа да подобри позицията си в класирането. 

Новакът обяви днес, че се разделя с Хоакин Капарос (на снимката) и на негово място идва бившият играч на отбора от 90-те години Петър Василиевич. 

Капарос остана на поста едва два месец, като води баските в 8 мача, в които обаче тимът регистрира 1 победи и 7 загуби, като единственият успех бе за Купата на Краля.   

Осасуна има само една победа в испанското първенство до момента и едва със 7 точки, като е твърдо последен, но е само на 5 от 17-ото място, така че шансове за спасени има. 

Отборът обаче е с най-лошата атака в шампионата с едва 13 вкарани гола, а и с най-слабата защита с 34 допуснати, което е наистина сериозен проблем. В понеделник отборът от Памплона приема друг закъсал тим – Валенсия и ще търси на всяка цена 3 точки в мача. 

Това е 8-ата треньорска промяна в лигата през сезона, като освен Осасуна рокади направиха още Виляреал, Валенсия (2), Гранада, Бетис и Малага.