Бившият нападател на Реал Мадрид Хесе Родригес стана център на внимание по негативни причини, след като направи уникален пропуск в дебюта си за Лас Палмас, който падна от Гранада с 0:1. 

Той отиде под наем в отбора от ПСЖ и снощи влезе от пейката срещу Гранада. В 69-ата минута хубава атака отдясно завърши с подаване успоредно на вратата и на далечната греда нападателят бе на пълно сам. От около 2 метра обаче, той не успя да уцели добре топката и я прати в противоположната посока и съответно в ръцете на вратаря. 

„Хесе дебютира с пропуска на сезона! Беше по-лесно да вкара!” написа вестник „АС” по повод на случилото се. В края Хесе имаше още една възможност да изравни, но този път ударът му бе спасен от вратаря Очоа. 

„Радвам се, че отново играх след два месеца и половина пауза, но не съм щастлив заради пропуска си и това, че загубихме” коментира нападателят, който очаквано не бе в особено добро настроение след двубоя. 

Все пак неговият тим е в средата на класирането, докато Гранада е в опасната зона само с 2 победи на сметката си. Преотстъпеният в тима от Манчестър Юнайтед Андреас Перейра реализира победния гол.