Бившият селекционер на Испания Хавиер Клементе даде интервю за Jot Down, в което говори за кариерата си на футболист. Той призна, че бившият наставник на Реал Мадрид и Испания Мигел Муньос* му е лепнал прякора "Боби Чарлтън".

"Мигел беше голям мой приятел и ме обичаше много. И това беше най-милото нещо, което ми е казвал някога. По онова време Манчестър Юнайтед беше най-добрият отбор на планетата и Боби Чарлтън беше известен навсякъде", коментира Клементе.

"Аз бях рус и Атлетик беше толкова английски.. Те ме наричаха Боби Чарлтън. На кого от сегашните футболисти приличах? Мисля, че на Лео Меси. Бях левичар, изповядвах стила на игра на баските, където здравата работа се забелязваше. Да подадеш топката, да я търсиш, да я подадеш отново", добави Клементе.

* Мигел Муньос е 3-кратен европейски шампион като играч и 2-кратен европейски шампион като наставник на Реал Мадрид. Печели 4 пъти Ла Лига като играч на "белия балет" и цели 9 пъти като техен треньор. Като селекционер извежда Испания до финала на Евро '84.