Властите определиха гаранция в размер на 300 хиляди евро за президента на испанската футболна федерация Анхел-Мария Вияр, съобщават испанските медии.

След евентуалното заплащане на тази сума ръководителят на испанския футбол през последните близо 30 години ще трябва да се разписва в съда всяка седмица и няма да има право да разполага с документите си за самоличност. Ако излезе от затвора под гаранция, Вияр ще носи в себе си мобилен телефон, който трябва да бъде включен в 24 часа от денонощието. Чрез мобилното устройство властите ще следят за точното местоположение на президента на футболната федерация в Испания.

Исканата гаранция за арестувания Горка Вияр, син на Анхел Вияр, е 150 хиляди евро. Определената сума за освобождаване под гаранция за вицепрезидента на испанската футболна централа Хуан Падрон, който също е задържан от властите, е 300 хиляди евро.

Президентът Анхел-Мария Вияр, синът му Горка Вияр, вицепрезидентът на испанската футболна централа Хуан Падрон и Рамон Ернандес, друг от шефовете в испанския футбол, са задържани от властите заради разследване на предполагаеми случаи на корупция.

Миналата седмица УЕФА съобщи, че вицепрезидентът на централата Анхел-Мария Вияр е подал оставка. Вияр беше задържан от полицията в Испания на 18 юли.