Босът на испанската лига Хавиер Тебас продължава да е категоричен, че ръководената от него организация няма да приеме евентуална сума от ПСЖ за Неймар и ще подаде жалба срещу френския клуб към УЕФА. 

Парижани са готови да извадят 222 милиона евро за бразилеца, но Тебас отново ги обвини в нарушаване на финансовия феърплей. 

„Нашата жалба е готова и ще бъде подадена в УЕФА, Европейския съюз и Швейцарския съд. Ние се оплакваме от нечестна конкуренция, тъй като някои клубове получават финансови инжекции от държави и ПСЖ е точно такъв пример. Те декларират повече приходи от Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед, което означава, че марката им е по-високо ценена, което няма как да е вярно“ заяви Тебас пред вестник „АС“. 

„Ако от УЕФА не реагират, ние ще го направим незабавно и ще заведем дело. Не сме го направили досега, тъй като смятаме, че европейската централа ще предприеме необходимите стъпки относно спазването на финансовия феърплей. Ние няма да приемем пари от клуб като ПСЖ, който определено нарушава законите и ще действаме“ добави той.