Младата звезда на Монако Килиан Мбапе не е изявил желание да напусне клуб, обяви вицепрезидентът Вадим Василиев след победата над Тулуза снощи. 

Спекулации за бъдещето на 18-годишния талант има отдавна, като през тази седмица се заговори, че той окончателно е решил да напусне клуба през лятото и вече се водят преговори с Реал Мадрид, но и други отбори го искат. 

„Мбапе трябва да вземе правилно решение, но мога да кажа, че той никога не е изявявал желание да напусне. Продължаваме да преговаряме с него. Противно на това, което видях във вестниците не става въпрос за пари. Нещата са по-сложни, тъй като е необходимо играчът да избере и спортен проект“ каза Василиев след триумфа  с 3:2, при който Мбапе игра 73 минути преди да напусне с лека контузия. 

„Много бих искал той да остане при нас, но неговото желание в момента е обвързано с правилния спортен проект, което е нормално. Ако зависи от мен, естествено, че ще продължи да играя за Монако. В крайна сметка обаче трябва да се вземе правилно решение. Нямаме много време, като всички трябва да са доволни, не само клубът“ добави той.