Халфът на Виляреал Пабло Форналс стресна сериозно феновете на отбора, след като припадна по време на двубоя с Атлетик Билбао от Примера дивисион. 

Той се свлече на земята в 6-ата минута, без да бъде замесен в игрова ситуация, като топката бе далеч от него. Медицинският екип на отбора веднага му оказа помощ и за радост успя да го свести бързо. 

От тима обявиха, че Форналс не е губил съзнание, а изведнъж му е прилошало, което е довело и до припадъка. Очаквано той бе веднага заменен и откаран в болница, където ще прекара нощта под наблюдение и ще му бъдат направени различни изследвания.  

Вестник „Марка“ припомня, че през декември футболистът е припаднал на тренировка, когато също е трябвало да бъде откаран в болница, така че лекарите ще опитат да разберат каква е причината за това. 

Иначе Жълтата подводница допусна втора поредна загуба и след 1:3 остана на 6-о място с 47 точки, една повече от Севиля и 2 зад Бетис. 

Баските биха с голове на Кордоба, Уилямс и Муниаин и според испанските медии са изиграли най-добрия си мач за сезона. Въпреки това са едва на 11-о място с 39 точки.