Президентът на испанската федерация Луис Рубиалес обяви, че изобщо не съжалява за решението си да уволни националния селекционер Юлен Лопетеги ден преди началото на световното първенство. 

Ла Фурия отпадна на 1/8финалите от Русия след драма с дузпи  и веднага причините за случилото се бяха отдадени на сътресенията в отбора в навечерието на шампионата. 

Както е известно Лопетеги прие да води Реал Мадрид, само че не уведоми за това федерацията и след като от Кралския клуб обявиха новината, специалистът бе изгонен и заменен от Фернандо Йеро. 

„Не съжалявам за решението си относно Лопетеги, защото то бе взето под влияние на ценности, които не зависят от резултатите. Когато подобно решение е направено с отговорност и най-вече спазвайки неписани правила и ценности, тогава можеш да бъдеш  спокоен. Целият борд ме подкрепя, така че сме спокойни, защото имаме принципи“ заяви Рубиалес. 

„Гордея се от това, което Йеро и неговият екип направиха. В следващите седмици ще преценим кое е най-добро за всеки. Сега е трудно да се направят бързи анализи. Да, разочаровани сме, но това е спортът, така че трябва да поздравим Русия. Не винаги по-добрите побеждават“ добави той.