Бившият испански национал и дългогодишен вратар в Примера дивисион на отбора като Валенсия, Атлетико Мадрид и Депортиво – Хосе Франсиско Молина, бе обявен за новия спортен директор на националния отбор. 

Той заменя на поста Фернандо Йеро, който освен че напусна позицията на национален селекционер, реши и да не се завръща към предишната длъжност, която заемаше. 

Молина, чийто договор е за 2 години, ще има основна роля при избора на нов треньор, който обаче не бе съобщен на пресконференцията. Предстои нова среща на президента Луис Рубиалес с останалата част от ръководството на федерацията, след което ще стане ясен новият наставник, но се счита, че Луис Енрике е фаворит. 

„Не мога да кажа нищо по въпроса, докато не се срещна с останалата част от ръководството. Молина е подходящ за позицията и той не се е консултирал с нито един футболист относно избора на нов селекционер“ заяви Рубиалес. 

„Това е възможност, на която се наслаждавам. Започваме нов етап, но аз очаквам още успехи в следващите години. Не смятам, че всичко трябва да се промени. Работата на федерацията в последните години е много добра. Естествено има какво да подобряваме и точно към това ще се стремим“  каза Молина.