Футболистите от испанското първенство останаха изненадани и разочаровани от подписването на договора, който ще ги принуди да играят официални мачове в САЩ. Миналата седмица Ла Лига обяви, че е сключила подобно споразумение с американската компания Релевент, но все още няма яснота по детайлите и програмата.

"Не разбираме това едностранно решение", съобщават от Съюза на футболистите в Испания (АФЕ). "Изненадани сме и сме разочаровани, че не беше потърсено нашето мнение по въпрос, който засяга всички. Ла Лига отдалечава феновете от футболистите, а това е категорично против същността на футбола".

"Футболистите се чувстват като странични наблюдатели при вземането на решения, въпреки че в крайна сметка те са основните лица и именно техните мнения трябва да бъдат най-важни за развитието на футбола. Настояваме нашето мнение да бъде чуто във всяка бъдеща промяна, която ни засяга", добавят от АФЕ.

"Футболистите ще пострадат отново от началните часове на някои двубои, което не влияе добре на здравето заради метеорологичните условия или липсата на време за възстановяване. Тези часове могат да бъдат вредни за всички участници в мача - футболисти, фенове и съдии", завършва становището.