Новият селекционер на Испания Луис Енрике започна с изненадите, след като за мачовете срещу Англия и Хърватия от Лигата на нациите, повика само 13 от играчите, които участваха и на световното първенство. 

В състава естествено нямаше как да попадна отказалите се от националния Жерард Пике, Андрес Иниеста и Давид Силва, но освен тях в групата не влизат Пепе Рейна, Алваро Одриосола, Начо Монреал, Жорди Алба, Коке, Лукас Васкес и Яго Аспас. 

Енрике обаче вика някои нови лица като Пау Лопес, Иниго Мартинес, Маркос Алонсо, Гая, Сержи Роберто, Родри и Себайос. „В бъдеще очаквайте и още изненади. Това е специален ден за мен. Разбирам интереса към тези, които не са в тима, но аз ще говоря за играчите, които са в него” заяви новият наставник на пресконференцията. 

Ето и целият списък: 
Вратари: Де Хеа (Ман Юнайтед), Кепа (Челси), Пау Лопес (Бетис)
Защитници: Карвахал, Начо и Рамос (Реал М), Аспиликуета и Алонсо (Челси), Албиол (Наполи), Диего Йоренте (Реал Сосиедад), Иниго Мартинес (Атлетик Б), Гая (Валенсия)
Халфове: Бускетс и Сержи Роберто (Барселона), Родриго и Саул (Атлетико М), Тиаго Алкантара (Байерн), Себайос и Иско (Реал М)
Нападатели: Асенсио (Реал М), Мората (Челси), Коста (Атлетико), Сусо (Милан), Родриго Морено (Валенсия)