Легендарният тим на Атлетик Билбао никога не е изпадал от испанския елит, но сега кризата при баските изглежда повече от сериозна. 

Снощи те паднаха с 0:3 при гостуването си на Леванте и останаха в зоната на изпадащите, на 3 точки от 17-ия, като имат само една победа от началото на сезона, която при това бе в 1-ия кръг. След това последваха 13 поредни мача без успех. 

Треньорът Едуардо Берисо обяви, че е готов да подаде оставка, ако това ще помогне. „Аз нося най-голямата отговорност и ако моето напускане ще помогне на отбора, ще си тръгна“ заяви аржентинецът. 

Засега не е ясно дали президентът Хосу Урутия планира треньорска рокада, но тя определено остава вариант предвид лошата серия. 

Местният любимец Икер Муниаин поиска прошка от феновете, които със сигурност са силно притеснени от случващото се. През уикенда Атлетик ще опита да се върне на победния път при домакинството си на Жирона, само че каталунците са в серия от 6 мача без загуба и имат голмайстора на шампионата Кристиан Стуани, което ще направи сблъсъка отново изключително труден.