Севиля очаквано уволни треньора Пабло Мачин след серията лоши резултати, които кулминираха в отпадане от Лига Европа снощи. 

Андалусийци отстъпиха с 3:4 след продължения в Прага срещу Славия и шефовете решиха да действат, след като и преди това тимът регистрира серия лоши резултати. 

До края на сезона отборът ще бъде воден от Хоакин Капарос, който е бивш треньор на състава, като бе начело в периода 2000-2005 и за мнозина постави основите за последвалите успехи на тима. 

Сривът при Мачин започна в началото на 2019-а, когато севилци започнаха да допускат чести загуби, което ги извади от Топ 4 в Ла Лига и сега са 6-и, на 5 точки от 4-ия Хетафе. 

В първенството отборът спечели едва 2 от последните си 11 мача, като загуби 5 поредни визити, общо в 10 последователни гостувания е без победа и в резултат ръководството прецени, че трябва да действа. 

Това е 10-ата треньорска промяна в испанския елит през сезона, като по две имаше в Реал Мадрид, Селта и Виляреал, а по една още в Уеска, Атлетик Билбао и Реал Сосиедад.