В сезона, в който празнува 100-годишния си юбилей, Валенсия се намира в най-добрата си форма за кампанията и доказателството бе победата над Реал Мадрид снощи с 2:1. 

Прилепите не само че са в битката за топ 4, но освен поставиха и клубен рекорд за най-дълго серия без загуба, след като регистрираха 17-и пореден двубой без поражение във всички турнири. 

Серията започна след поражението с 0:1 от Хетафе на 22 януари, след което последваха 10 победи и 7 равенства. 10 мача са от първенството, 3 за Купата на Краля, където предстои финал срещу Барселона и 4 в Лига Европа. 

Така тимът подобри рекорда си от сезон 1941-42, когато записа 16 поредни срещи без поражение. През 2001-02 при Рафа Бенитес Валенсия регистрира 19 последователни двубоя, но заради нарушение на правилата в един от мачовете бе присъдена служебна загуба. 

„През целия сезон играем добре, но просто не успявахме да постигаме награда за усилията си. Сега обаче това е факт и сме много доволни. Бяхме много по-добри от Реал и трябваше да спечелим и по-убедително. Продължаваме да работим и искаме силен край на сезона” заяви треньорът Марселино, чийто тим е в серия от 12 поредни срещи без загуба в шампионата, като последното поражение е на 5 януари от Алавес.