Във Валенсия се надяват да поднесат изненада срещу Барселона във финала на турнира за Купата на Краля и стискат палци присъствието на Езекиел Гарай в отбора отново да окаже решаващо. 

Защитникът може да се окаже талисман за Прилепите, след като до момента в кариерата си е печелил 3 национални купи в 3 различни държави, в които е играл. 

През 2011-а той бе част от състава на Реал Мадрид, който надви Барселона във финала, а Кристиано Роналдо вкара победния гол с глава в продълженията. Гарай влезе в самия край, но все пак записа участие. 

През 2014-а бе титуляр при победата на Бенфика над Рио Аве с 1:0, което се оказа и последният му мач за Орлите от Лисабон. 2 години по-късно той вдигна и националното отличие на Русия, когато Зенит срази ЦСКА Москва с 4:1. 

Утре в Севиля той ще се надява отново да има поводи за радост. Валенсия влиза в мача с 4 загуби в последните си 7 мача във  всички турнири, но и Барса спечели само веднъж в 4 срещи, въпреки че това до голяма степен се дължеше на използавето на резервите, освен срещу Ливърпул разбира се.