Испания не успя да разгроми Румъния и трябваше да трепери, но все пак спечели с 2:1 гостуването си в Букурещ, за да остане без грешка в европейските квалификации, печелейки и 5-ия си мач. 

Ла Фурия имаше голямо предимство до почивката, но успя да вкара само един гол. След паузата преднината бе удвоена, но след това домакините върнаха едно попадение, а в края играха и с човек повече, но не успяха да изравнят, като Кепа спаси две положения. 

Така испанците останаха убедителни ридери в група F, като вече имат 15 точки. Румъния остана със 7, като се смъкна на 4-о място, тъй като Швеция и Норвегия спечелиха своите мачове и съответно имат 10 и 8 точки и битката за второто място ще е изключително оспорвана. 


За домакините Клаудио Кешерю водеше атаката, докато интересното за гостите бе присъствието на Кепа на вратата, вместо Де Хеа. Родриго и Алкасер действаха в нападение. 

Иберийците очаквано установиха предимство още от началото и още след секунди Пако Алкасер се оказа на добра позиция, стреля от малък ъгъл, но Татарушану се справи. В 6-ата минута пак нападателят на Борусия Дортмунд се измъкна и потърси далечния ъгъл, но пак вратарят го спря. 

Последва и ситуация пред Серхио Рамос, който остана непокрит при корнер, стреля с глава, но отново Татарушану бе на ниво. Стражът спря и изстрел на Жорди Алба малко след това. 

Предимството на гостите бе сериозно и в крайна сметка в 27-ата минута испанците получиха дузпа. Алба не успя да намери Алкасер, но топката се оказа в краката на Дани Себайос, който бе настъпен от съперник и реферът посочи бялата точка. Серхио Рамос не остави шансове на Татарушану и го прати в обратния ъгъл. 

В 35-ата минута вратарят отново демонстрира страхотната си форма, като се справи с удар отблизо на Родриго. Това бе наистина много добро положение. В 37-ата минута Алкасер пропиля още по-чиста ситуация, като от 10-11 метра стреля под гредата, но вездесъщият Татарушану го разочарова. 

Така паузата дойде при логичен аванс за Испания, който обаче трябваше да бъде доста по-сериозен и до голяма степен интригата да е приключила. 

Много бързо след паузата обаче нещата си дойдоха на мястото. Испанците отново разиграха отлично, Алба се измъкна зад защитата, след което подаде на Алкасер и този път той нямаше как да пропусне – 2:0. 

Домакините обаче реагириха и успяха бързо да върнат интригата. Влезлият 3 минути по-рано Флорин Андоне се възползва от подаване на Пушкаш и с глава реализира при първия точен удар във вратата за румънците. 

Това даде импулс в играта на домакините, но те не успяха да стигнат до нещо кой знае какво в предни позиции и отново испанците взеха инициативата, но в 79-ата минута нещата ситуацията пак се промени. 

При контра за домакините Пушкаш бе на път да се измъкне, но Диего Йоренте успя да стигне до съперника и да играе с топката. Нападателят обаче падна, а съдията отсъди нарушение пред наказателното поле и показа червен картон на защитника в 79-ата минута, с което ощети Фуриите. В тези мачове няма ВАР. Хаджи прати топката в стената от свободния удар. 

В минутите до края гостите показаха класата си и удържаха успеха, като Кепа направи важно спасяване срещу Пукшаш в 91-ата минута, а след това се намеси по страхотен начин, за да спаси с крак изстрел на съперник. Така Испания спечели срещу Румъния след 3 поредни мача без успех срещу тях. 

Румъния – Испания 1:2
 
0:1 Рамос 29 дузпа
0:2 Алкасер 47
1:2 Андоне 59
 
Румъния: Татарушану, Неделчару, Кирикеш, Григоре, Тошка, Бензар, Деак (72 Максим), Марин, Станчу (63 Хаджи), Кешерю (56 Андоне), Пушкаш
Испания: Кепа, Хесус Навас, Д. Йоренте, Рамос, Алба, Руис, Бускетс, Саул, Себайос (77 Сарабиа), Родриго (71 Оярсабал), Алкасер (85 Ермосо)