Съперникът на Лудогорец в Лига Европа Еспаньол продължи лошата си домакинска серия в испанското футболно първенство.

Каталунците допуснаха поражение с 0:2 от Валядолид в среща от седмия кръг и вече имат четири загуби в четири мача на "Ел Прат" в Ла Лига от началото на сезона.

Възпитаниците на Давид Гайего останаха само с един успех в кампанията досега и с 5 точки заемат 18-ото място в подреждането.

Домакините започнаха добре, но нямаха късмет в осмата минута, когато Джонатан Кайери беше изведен в чиста позиция в наказателното поле, но стреля в дясната странична греда.

Еспаньол владееше повече топката, но в средата на полувремето гостите поведоха.

След центриране от корнер, при борбата за високата топка на границата на малкото наказателно поле Виктор Санчес удари с ръка Оскар Плано и Валядолид получи дузпа, а Мичел Ереро реализира от бялата точка.

Малко след почивката Адриа Педроса пропусна добър шанс да изравни, след като се из-мъкна в пеналта и шутира, но на сантиметри край целта.

В 65-ата минута Фернандо Калеро, който беше последен в защитата на домакините, допусна топката да му бъде отнета в средата на терена от Серхи Гуардиола, след което задържа откъсващия се в чиста позиция нападател на гостите и получи директен червен картон.

Малко по-късно гол на Хоакин Фернандес беше отменен заради засада, но в добавеното време Валядолид все пак стигна до второ попадение след точен диагонален удар на Плано от левия ъгъл на наказателното поле.

Така гостите прекъснаха серия от четири мача без- успех и с 9 точки се изкачиха на десетото място в класирането.

Съставът на Еспаньол: Диего Лопес, Дидак Вила (64-У Лей), Хави Лопес, Налдо, Адриа Педроса, Фернандо Калеро, Виктор Санчес, Дардер (69-Давид Лопес), Марк Рока, Матиас Варгас (74-Пабло Пиати), Джонатан Кайери