Испания не успя да постигне седмата си поредна победа в Група F на европейските квалификации, след като завърши 1:1 в гостуването на Норвегия.  Саул Нигес даде аванс на "Ла Фурия" в началото на второто полувреме, а Фабиан два пъти улучи гредите. Така се стигна до добавеното време на срещата, когато Джошуа Кинг реализира дузпа и донесе точката за тима си. Големият герой на вечерта бе Серхио Рамос. Защитникът стана рекордьор по мачове за националния отбор на Испания със 168 мача, като подобри постижението на Икер Касияс.

Испания остава убедително на първото място в класирането с 19 точки. Швеция вече е на второ място с 14 точки след убедителния успех с 4:0 над Малта, Румъния е на третото място с 13 точки, а Норвегия запази шансовете си с 10 т. на 4-та позиция.

Иначе на в Осло двата отбора изиграха равностоен двубой, който бе решени заради по-високата класа на испанците. През първото полувреме домакините имаха някои добри положения, но в 22-та минута Джошуа Кинг стреля в ръцете на Кепа Арисабалага, а малко след това и Елабделауи опита късмета си, но и той не затрудни вратаря на испанците.

„Ла Фурия“ започна по мечтан начин второто полувреме, след като само две минути след подновявнето на играта Саул вкара за 1:0. Халфът на Атлетико Мадрид намери от воле топката от границата на наказателното поле и не остави никакви шансове на Ярстейн. В средата на полувремето Фабиан също пробва късмета си с премерен удар от разстояние, но топката се отби в гредата.

Ярстейн отрази и опасен удар на Санти Касорла в 69-та минута, а малко след това Оле Селнес изпусна най-изгодната ситуация за норвежците. До края домакините натиснаха, но испанците успяваха да запазят самообладание. В края дори можеха да вкарат и втори гол, но удар на Фабиан отново срещна гредата.

Така се стигна до добавеното време на срещата, когато норвежците получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на Кепа. Джошуа Кинг реализира хладнокръвно и донесе ценната точка за тима си.

Норвегия – Испания 1:1

0:1 Саул Нигес 47‘ 1:1 Джошуа Кинг 90+3'

Норвегия: Ярстейн, Елабделауи, Нордтвайт (30 – Ховланд), Аяер, Алеесами, Йохансен (63 – Сьорлот), Берг, Хенриксен (83 - Йонсен), Селнаес, Йодегор, Кинг

Испания: Кепа, Навас, Албиол, Рамос, Бернат (88 - Мартинес), Себайос (64 – Касорла), Бускетс, Саул, Оярсабал (78 – Родри), Родриго, Фабиан