Още една треньорска рокада се случи в испанската Ла Лига, след като днес треньорът на Леганес Маурисио Пелегрино обяви, че напуска тима. 

Мадридският клуб стартира ужасно новата кампания и е твърдо на последно място след 9 кръга, като още няма победа и спечели само 2 точки, което доведе и до решението на наставника. 

Испанските медии твърдят, че от клуба не са искали Пелегрино да напуска, но след известно колебание той все пак е решил да прекрати работата си с отбора, която продължи година и половина. В сайта бе съобщено, че раздялата идва по взаимно съгласие. 

Пред миналия сезон аржентинецът се справи добре начело на Леганес, като го изведе до 13-о място в класирането и дори до знаменита победа над Барселона. 

Временно начело на състава ще застане треньорът на втория тим Луис Сембранос, на когото ще помага Карлос Мартинес. За наследник на Пелегрино е спряган бившият треньор на Уеска Франсиско Родригес. 

Промяната в Леганес е третата от началото на сезона в Ла Лига, след като преди това Валенсия и Еспаньол също смениха треньорите си. Наставниците на Бетис и Селта също са под натиск, така че нищо чудно някой от тези клубове скоро също да реши да направи рокада.