Луис Енрике официално се завърна на поста селекционер на националния отбор на Испания, а първото му действие бе да нападне предшественика си и свой доскорошен помощник Роберто Морено като го обяви за предател.

Енрике напусна временно "Ла Фурия" през юни, за да се грижи за терминално болната си 9-годишна дъщеря, която почина през август. Той бе заменен от първия си помощник Морено, под чието ръководство Испания се класира за Евро 2020 без никакви затруднения.

Морено обаче напусна националния тим веднага след последната квалификационна среща с Румъния в средата на месеца и не даде никакви обяснения на пресата. Това обаче днес стори Енрике, който хвърли вината за случилото се върху доскорошния наставник.

"Мое е решението Морено да не бъде в екипа ми. Разривът между нас настъпи на 12 септември, когато бе и единствената ни среща за последната половин година. Той дойде у дома, говорихме 30 минути, след което си тръгна. Морено искаше да води Испания на Евро 2020, след което да се върне като мой помощник. Разбирам, че за него това е шанс един път в живота, разбирам и неговата амбиция, но това е предателство спрямо мен и проблем на неговия характер", каза Енрике.

Следващите мачове на националния тим на Испания ще бъдат през март, когато тимът ще изиграе две контроли с неназовани до момента противници.