Новото попълнение на Наполи Станислав Лоботка заяви, че е развълнуван от възможността да играе за голям клуб и добави, че е послушал Марек Хамшик. Полузащитникът бе привлечен от Селта Виго срещу 20 млн. евро, с допълнителни клаузи в договора за още 4 млн. 

“Сменям Испания с Италия, но по-важното е, че идвам в по-добър клуб, който има амбициозни цели. Така че това е страхотна крачка напред за кариерата ми”, заяви словашкият национал. “Хората ме посрещнаха много топло, самият футбол в Италия е по-различен, но съм развълнуван от тази възможност. Наполи е атрактивен клуб, който играе в евротурнирите всеки сезон. Не беше лесно да напусна Селта, но съм доволен, че всичко приключи добре за всички страни”, добави халфът. 

Лоботка бе попитан и за влиянието на легендата на Наполи Марек Хамшик за трансфера. “Истина е, че Марек е приеман като Бог в Неапол. Ето защо съм щастлив да бъда в този клуб. Мисля че заради него ще получа още по-топло посрещане. Хамшик представи словашкия футбол по невероятен начин в Италия и особено в Неапол. Разменихме няколко съобщения и той ми даде ценни съвети. Каза ми да бъда себе си, защото Наполи дава много пари за мен и трябва да си извоювам мястото в отбора”, каза още словакът.