Испанската Ла Лига ще се поднови на 8 или 11 юни с градското дерби между Севиля и Бетис. Това заяви президентът на Примера дивисион Хавиер Тебас.

"Всеки понеделник страната навлиза в нова фаза на отслабване на карантинните мерки, така че тази дата бе спомената – 8 юни. Трябва да се види и да разгледаме дните на тази конкретна седмица, за да решим от кой ден ще започнем. Той трябва да бъде свързан и с етапите на тренировъчните процеси на отборите. Изглежда, че възобновяването на първенството на Испания ще се състои в четвъртък, 11 юни. Ще проведем повече срещи с ръководството на клубовете, за да решим всички нерешени проблеми".

"Работим с телевизионните оператори и планираме стратегия. Мисля, че на 11 юни ще има един мач – дербито на Севиля, излъчвано изключително в Испания в чест на всичко, през което преминахме. Дано да е този ден. Искаме мачът да започне в 21:00 часа (б.р. - 22:00 часа българско време). Винаги се притесняваме за срещите, които се провеждат при висока температура, ще решим такива въпроси предварително. Обикновено знаем прогнозата и каква температура да очакваме всеки ден във всяка част на страната. В случай на силна жега, началното време на мача ще се забави. Вечерните игри ще се проведат в средата на седмицата. Ще има три етапа за мачовете през уикенда – 16:00, 19:30 и 20:30 часа. Двубоите от 16:00 часа ще започват  на северния бряг, където средната температура в този момент е 28 градуса. Ако има някакви промени в температурата, началото на мача ще бъде отложено с един час", заяви Тебас.