Четиримата футболисти на Севиля, които нарушиха правилата срещу разпространението на Covid-19 и карантината, се извиниха за поведението си. Евер Банега, Франко Васкес, Люк де Йонг и Лукас Окампос попаднаха на снимка, на която се вижда, че са част от празненство с участието на 12 души. Снимката е публикувана на профила на приятелката на Банега в инстаграм, пише Стандарт.

Севиля е град, в който има нова ескалация на пандемията от коронавирус и 10 човека в града вече бяха глобени заради неспазване на правилата. В същото време Ла Лига се опитва да наложи стриктни правила на футболистите, за да може първенството да се поднови според предварителните планове, пише BNR.

"Искам да се извиня за това, което се случи вчера, написа Банега в профила си в инстаграм. Беше просто събиране на приятели и хора от семейството ми, но наистина не знаехме, че не е правилно. Искам още веднъж да се извиня на клуба, пред обществото и генерално на хората.

Първенството на Испания по футбол е спряно заради пандемията вече повече от два месеца, но правителството разреши да се мисли за подновяване след 8-и юни. Президентът на Ла Лига пък се надява предстоящото градско дерби между Севиля и Бетис да се играе на 11 юни.