Селта ще се подсили за финалната част от сезона с опитния Нолито от Севиля, който пристигна във Виго, за да премине медицинските тестове и да завърши трансфера си. 

33-годишният футболист бе с изтичащ договор на „Санчес Писхуан” и не влизаше в плановете на Юлен Лопетеги, като от клуба се съгласиха да се разделят с него по-рано. Той ще подпише до лятото на 2021-а с галисийците. 

Селта получи правото да привлече нов играч заради сериозната контузия на вратаря Серхио Алварес и реши да се спре на свой бивш играч. Заплатата му ще бъде поета от новия му клуб. 

Нолито игра на „Балаидос” между 2013 и 2016 година, като вкара 39 гола в 103 мача и това бе най-силният период в кариерата му. Самият нападател е поискал да напусне, което е изиграло основна роля при постигането на споразумението. 

Селта води сериозна битка за оцеляване, като заема 17-о място с 27 точки, само с 2 над опасната зона. Отборът загуби от Виляреал с 0:1 и направи 0:0 срещу Валядолид в първите си два двубоя от подновяването на шампионата.