Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес поиска Златната топка за Карим Бензема, след като нападателят бе в основата на спечелената титла в Ла Лига. 

Снощи той отбеляза  два гола при победата над Виляреал и вече има 21 попадения през кампанията, като се превърна в ключовата фигура за Белите в ерата след Кристиано Роналдо. 

„Бензема  трябва да получи Златната топка. Не съм виждал друг футболист да прави  толкова силен сезон, като него. Целият отбор показа страхотна амбиция и желание да триумфира и характерът на тима се видя от целия свят. Това е титла за историята“ заяви доволен Перес. 

„Всеки даде своя принос. Карим, Куртоа, Каземиро….Рамос, който е повече от капитан и който формира този силен колектив. Сигурен съм, че той ще остане при нас до края на кариерата си. Зидан бе архитекта на всичко и не случайно печели трофей на всеки 19 мача. Щастливи сме!“ добави босът. 

„Спечелихме много мачове без нашите привърженици, които обаче не спряха да ни подкрепят. В едни трудни времена, в които загубихме много близки хора, успяхме да постигнем този голям успех, въпреки прекъсването“ каза още Флорентино.