Санти Касорла е постигнал договорка с катарския Ал Сад след напускането си на Виляреал през уикенда.

“Постигнахме договорка със Санти Касорла. Скоро той ще пристигне в Доха, за да завърши формалностите по контракта и да се присъедини към клуба. Добре дошъл в Ал Сад, Санти!“, написаха от катарците в своя Туитър профил. 35-годишният полузащитник изигра последния си двубой с екипа на „жълтата подводница“ при успеха над Ейбар с 4:0 в неделя, като бившият играч на Арсенал бе изпратен емоционално от клуба, в който прекара три престоя по време на кариерата си.

Последният от тях беше най-забележителен за испанеца, имайки предвид, че той се завърна към спорта след опасения, че може да се достигне до ампутация на стъпалото преди три години. Травмата на глезена ограничи значително игровото време на Касорла в Арсенал, където той изигра едва 23 мача за първенство в рамките на три сезона, след като бе титуляр за „артилеристите“ в първите си три години в клуба. Касорла изигра 180 мача за лондончани в рамките на шест сезона, като освен това има престои и в испанските Малага и Рекреативо.

Сега ветеранът ще се присъедини към своя сънародник Шави, който е старши треньор на Ал Сад. Бившият футболист на Барселона поднови контракта си с клуба за сезон 2020/21, независимо че по-рано се тиражираше в медиите, че той ще се завърне на треньорския пост в каталунците. Касорла игра заедно с Шави на международно ниво, като първият има 81 мача за Испания, като бе част от триумфите на Евро 2008 и Евро 2012. /БГНЕС