Севиля и Байер Леверкузен се класираха за 1/4финалите на Лига Европа след победи над Рома и Рейнджърс. 

Андалусийци се справиха с Рома с 2:0 в мач, който се игра на стадиона в Дуисбург и чакат крайния победител от Уулвърхемптън и Олимпиакос. Испанският тим бе по-добрият от двата тима и заслужено спечели. 

В 21-ата минута Серхио Регилон се включи в едно нападение, набра скорост, защитата на съперника не бе подготвена и бранителят реализира, макар че и вратарят Пау Лопес не се намеси както трябва. 

Андалусийци продължиха да контролират сблъсъка и малко преди паузата стигнаха до нов гол. Окампос се справи с Коларов и центрира, а Ен-Несири бе на точното място, за да засече за 2:0. В края Евен Банега удари греда пряк свободен удар и не успя да направи победата по-убедителна, но и това бе достатъчно тимът да продължи напред. Джанлука Манчини от римския тим бе изгонен в самия край. 

В същото време Байер победи Рейнджърс с 1:0 у дома в реванш от 1/8финалите, след като бе спечелил първия мач в Шотландия през март с 3:1. Германският тим ще срещне Интер в следващия етап. 

Муса Диаби вкара в 51-ата минута, за да донесе успеха на германците. Крилото, което е сравнявано с Ариен Робен, получи топката от Арангис, след  което реализира с фантастичен удар с левия крак. 

Леверкузен – Рейнджърс    1:0 (общ резултат 4:1)
1:0 Диаби 51

Севиля – Рома        2:0
1:0 Регилон 21, 2:0 Ен-Несири 44